A most bemutatott, kb. 5 és fél négyzetméteres összterületű galériánkat még 2009-ben építettük Budapesten, egy belvárosi lakásban. Az aktualitást elsősorban az adja, hogy a mai napig rengeteg érdeklődést kapunk a galéria fotói kapcsán. Mivel sok helyen hasonló probléma mellett: kis alapterületű lakásban, alacsony belmagasságnál kell galériát kialakítani, ezért ez az elrendezés máshol is megoldást jelenthet. Így Érdeklődőinket ezzel a kis leírással is igyekszünk segíteni, informálni.

feher-galeria-beepitett-szekreny.jpg

Ez a galéria funkcióját tekintve elsősorban fekvőgalériának készült, így a megemelt területen alvó rész került kialakításra. Erre a célra a kisebb fenti belmagasság (általában 80-100 cm) is elegendő, így az alatta lévő tér kényelmesen használható közlekedésre, egyéb funkcióra is.

A Megrendelő praktikus okokból az ágy mellett egy olyan kis folyosót akart kialakítani, ahol kényelmesen, állva is közlekedhetnek. Ez által a fekhely (akár annak belső oldala) is könnyen megközelíthető, és adott esetben az ágyazás, egyéb tevékenység is sokkal egyszerűbbé válik. Emiatt került kialakításra - a hátsó fallal párhuzamosan - egy szinteltolás a galérián.

A hátsó, alacsonyabb galéria-rész alatti terület (állva) közlekedésre már nem lett volna elegendő, ezért ott beépített polcos és akasztós szekrény, illetve fiókok kerültek kialakításra.

feher-beepitett-szekreny2.jpg

A szekrények és fiókok a - fehér lazúrfestékkel kezelt tömör fa - galériához igazodva, erezett fehér, laminált bútorlapból készültek. A lépcső alá kerülő szekrény oldalról nyitható, így annak ajtaja sem ütközik a feljáróval.

feher-beepitettszekreny.jpg

A galéria és szekrények egységes fehér színe tágítja a kis teret.
A galéria alatti terület három beépített spotlámpával kap plusz megvilágítást.

feher-spotlampa.jpg

Mivel a korlátozott belmagasságú alsó területet optikailag sem lett volna szerencsés összenyomni, ezért a spotlámpák beépítéséhez a galéria nem kapott teljes (lambéria vagy gipszkarton) alsó borítást, hanem a spotok "takaró boxba" lettek beépítve. Így a gerendák közötti magasság szabadon maradhatott, mivel a boxok csak a spotlámpák (és - akkor még - transzformátorok) beépítéséhez szükséges technikai részeket takarják.

feher-spotlampa2.jpg

Szerző: Cyrrus  2013.03.07. 14:00 Szólj hozzá!

Címkék: fotó szekrény fiók beépített szekrény Budapest GalériaÉpítés beépített spotlámpa szinteltolásos galéria alacsony belmagasság alvó galéria takaró box

A bejegyzés trackback címe:

https://galeriaepites.blog.hu/api/trackback/id/tr345121375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása