A tanév kezdetével a különféle tanulókuckókkal, íróasztalokkal kombinált galériákra, galériaágyakra rendszerint nagyobb érdeklődés mutatkozik. Sokaknál jelent problémát az optimális helykihasználás, különösen, ahol több gyerek osztozik a közös szobán. Mivel a gyerekek tanulási kedvét és az órákra való eredményes felkészülését nagyban befolyásolhatja a környezet ahol mindezt teszik, ezért nem árt körültekintőnek lenni a tervezgetésnél. Hiszen egyaránt fontos az ügyes helykihasználás - hogy minden szükséges eszköz, tankönyv elférjen és egyúttal kéznél is legyen -, valamint a kényelem és esztétikum egyaránt, ahol szívesen végezhetik a nebulók a házi feladatot (vagy legalábbis, ne ez legyen a leckeírás akadálya). ;)

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott-3035.jpg

Most egy (vagyis kettő) olyan fekvőgalériánkat mutatjuk be, ahol a fentieknek sikerült mindenben eleget tenni. A beépített bútor teljes egészében igazodik a szoba adottságaihoz és gazdái igényeihez egyaránt. A koncepciót Megrendelőnk álmodta meg, mi pedig megvalósítottuk. :)

Két fekhely - a szobaszélesség teljes kihasználásával
Bár a tervezésnél még galériaágy is felmerült, a szoba szélessége (431 cm) a polcbeépítésekkel együtt egy egybefüggő, galériaként megépített felületet tett lehetővé. Mivel két gyerek számára készült, igény volt az elszeparált fekhely, ezért fent egy, a galéria teljes szélességében elhelyezkedő polc osztja ketté a területet, illetve használja ki a matracméreteken túli hosszúságot. Hasonló okból külön-külön létrán lehet feljutni. A galéria kifejezetten fekvő célra készült, így a fekvőfelületeken (90*200) - a szokásos hajópadló borítás helyett - ágyrácsos a felület, a matracok optimálisabb szellőzése végett.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott3-3035.jpgA fekvőfelületek ágyrácsos borításúak

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott5-3035.jpgA galéria csak fekvésre szolgál, így a közlekedésre a kisebb helyigényű létra az ideális választás

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott6-3035.jpgA két fekvőfelületet fent polc választja el

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott4-3035.jpg...És a lenti területet is. (Irattároló polc, nagy magassággal és mélységgel)

Tanulósarok L alakú asztallal, lehajtható asztallappal
A galéria egyik fele alatt tanulósarok került kialakításra. A rendelkezésre álló helyet teljes mértékben (és még azon is túl...) kihasználja az L alakú íróasztal. Az asztal meghosszabbításaként egy, az erkélyajtó elé benyúló plusz felület nyitható fel. Az asztalban egy fiókos tárolórész is kialakításra került, fölé pedig mégegy polc került. Igény volt, hogy a lábazat minél kevésbé zavarja az asztalnál ülőket.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott9-3035.jpgAz L alakú íróasztal területén elhelyezkedő radiátor is beépítésre került. A ceruzákat egy perem védi meg a legurulástól.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott13-3035.jpg

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott7-3035.jpgAz erkélyajtóba benyúló plusz asztallap, lehajtott állapotában

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott8-3035.jpg...és felhajtva.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott11-3035.jpgFiókos tároló

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott10-3035.jpgAz íróasztal feletti polc

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott12-3035.jpg

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott2-3035.jpg

A galéria, asztal és polcok anyaga egyaránt borovifenyő, felületük lakkozott. A selyem fényűre kezelt, világos színű fenyő kellemes, fiatalos, tágas összhatást ad a bútor-összeállításnak.

Szerző: Cyrrus  2013.09.10. 20:06 Szólj hozzá!

Címkék: fotó asztal polc létra íróasztal gyerekbútor tanulósarok fiók ágyrács Budapest GalériaÉpítés borovifenyő alvó galéria felnyitható L alakú fekvőgaléria

A bejegyzés trackback címe:

https://galeriaepites.blog.hu/api/trackback/id/tr125506286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása