Munkánk során nem csak közvetlenül magánszemély megrendelőink keresnek fel bennünket igényeikkel. Alkalmanként lakberendezők, lakásfelújítók és más kivitelezők megbízásai alapján is dolgozunk. Ezek az együttműködések gyakran nemszokványos és látványos kivitelt eredményeznek.

Az alábbi, budapesti belvárosi lakás berendezése és galériaépítésünk Győri-Nagy Hajnal lakberendező elgondolásai alapján került kivitelezésre, melyet többszöri egyeztetésünk előzött meg.
(A galéria paramétereiről bővebb adatok a bejegyzés végén, a fotók után olvashatóak.)

gynh-galeria-feher-fedof3-3268-vagott.jpgA galéria stílusában és színében is jól illeszkedik a szobához

gynh-galeria-feher-fedof2-3268.jpgA galéria alapvetően fekvő funkcióra készült, a nappali feletti kialakítással. Fehér színe, üveg korlátja a tágabb tér érzetét kelti.

gynh-galeria-feher-fedof-3268.jpgA lépcső is az egyedi igények alapján került kivitelezésre

gyori-nagy_hajnal_lakberendezo-feher_galeria7-3268.jpgLetekintés a galériáról

gyori-nagy_hajnal_lakberendezo-feher_galeria5-3268.jpgA feljáró alatti tér is praktikusan került kialakításra: íróasztallal, székkel

gyori-nagy_hajnal_lakberendezo-feher_galeria6-3268.jpgA nappali, ahová a galéria került

További fotók a lakberendező elgondolásai alapján kialakított lakásról:

gyori-nagy_hajnal_lakberendezo-feher_galeria3-3268.jpg

gyori-nagy_hajnal_lakberendezo-feher_galeria2-3268.jpg

gyori-nagy_hajnal_lakberendezo-feher_galeria-3268.jpg

Galéria adatai:

Alapanyaga: borovifenyő gerendázat és hajópadló;
Felületkezelés: fehér fedőfesték;
Korlát: üveg korlát (kivitelezésünk: üveglap tartó, mart oszlopelemek);
Feljáró: egyedi kivitelű (alulról támasztott profilfás), nyitott lépcső;
További kiviteli munkánk: villanyszerelési munkálatok (világítás), galérián "doboz" (gipszkarton) és asztallap.

Galéria alapterülete: ~9 m2;
Szoba belmagassága: 345 cm;
Galéria magassága: 205 cm;
Magasság a galérián: ~123 cm;
Korlát magassága: 57 cm.

Lakberendező: Győri-Nagy Hajnal;
Kivitelező: Cyrrus Bt.

Szerző: Cyrrus  2016.01.16. 18:28 4 komment

Címkék: fotó fehér asztal szoba üveg bútor lakberendezés világítás nappali egyedi lakberendező gipszkarton asztallap Budapest GalériaÉpítés borovifenyő alvó galéria fekvőgaléria üvegkorlát Győri-Nagy Hajnal

A bejegyzés trackback címe:

https://galeriaepites.blog.hu/api/trackback/id/tr338268948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2016.04.01. 12:46:47

Szerintem az 57 cm-es korlátmagasság nagyon kevés.

Cyrrus · http://GaleriaEpites.hu 2016.04.01. 12:53:32

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

A megrendelő (nevében közreműködő lakberendező) határozta meg a magasságot, ehhez alkalmazkodva gyártottuk le a tartókonzolokat.

Egyébként nem mondható alacsonynak a korlát. Álló galéria esetében általában 65-70 cm (faragott és egyedi korlátoknál 80 cm körül) alakul a korlátmagasság. Fekvőgalériáknál 30-50 cm korlátmagasság a leggyakoribb igény.

Érdekes módon a nyugati stílusirányzat néha teljesen korlát nélküli galériákat eredményez, a fekvő célra készülő galériáknál is jó, ha 10-20 cm-es peremet szerelnek. Azért mi ennél kicsit többet szoktunk javasolni. :)

Eszter Novák 2016.07.03. 20:07:11

Hosszúnak tűnik a galéria, aminek a legvégében van az ágy. Nem nehézkes 123 cm-es magasságnál egy átlagos, 170 cm-es személynek megtenni azt a kb. 2 métert az ágyig?

Cyrrus · http://GaleriaEpites.hu 2016.07.03. 20:20:11

@Eszter Novák: Eddig még nem panaszkodtak. :)

A lakberendezővel együtt igyekeztünk a helyi lehetőségek adta legkedvezőbb méretezést kialakítani, minél optimálisabb helykihasználás mellett. A fekvőfelület mellett a Megrendelőnek további (tároló, közlekedő) helyre is szüksége volt a galérián; ez a feljáró és az ágyrész közötti, bő másfél méteres átjárással valósulhatott meg - úgy, hogy az a galéria alatti közlekedést sem gátolja. Mivel a belső rész csak napi egyszeri használatú, háló célt szolgál, így az álló magasság alatti belmagasság kis kompromisszummal tolerálható.
Ahol ez bármilyen okból nem megfelelő, ott általában szinteltolással tudjuk megoldani a fekvőfelület melletti területet.
süti beállítások módosítása