Az alábbiakban bemutatott galériát is a szükség ihlette: alacsony belmagasság mellett volt szükség térnyerésre. Két kisiskoláls kisfiú számára készült ez a kétszemélyes fekvőgaléria, akik egy szobában laknak, így az ágyaik mellett már nem maradt elegendő hely a tanulóasztalaik elhelyezésére.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott3.jpgA galéria felülről

A galéria részletesen megtekinthető az alábbi videón:

A galéria egy átlagos méretekkel bíró, kb. 360x360 cm-es gyerekszobában épült meg.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott16.jpgA galéria kívülről

Ez a galéria egy 270 cm belmagasságú szobában épült, ahol a korlátozott belmagasság ellenére lényeges volt, hogy a gyerekek ne csak íróasztaluknál ülni, hanem szabadon közlekedni, játszani is tudjanak a galéria alatt. A magasságnyerés érdekében így a fekvőrésznek kijelölt területen a matracok nem a galéria felületén, hanem abba besüllyesztett ágyrácsokon kerültek elhelyezésre, ezzel további 5 cm-es magasságot nyerve.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott8.jpgAz ágyrács felülete a galéria járófelülete alatt ~5 cm-rel helyezkedik el

hibrid-fekvogaleria-lakkozott6.jpgAz ágyrácsos felület mellett tömör, hajópadló borítású a galéria, a kényelmes közlekedés, tárolási funkciók végett

hibrid-fekvogaleria-lakkozott7.jpgA két ágyrács teljes hosszában végigéri a 358 cm szélességű galériát.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott5.jpgA galéria teljes mélysége kb. 140 cm, az ágyrácsok 80 cm szélesek. A szerkezeti méretek (korlátvastagság, ágykeret) mellett még körülbelül fél méter széles, tömör felületű közlekedő és tároló rész húzódik.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott10.jpgA beépített ágyrácsok alulról a galéria síkjával egyezőek

hibrid-fekvogaleria-lakkozott11.jpgA két ágyrács a galéria teljes hosszán végigfut

hibrid-fekvogaleria-lakkozott15.jpgAz ágyrácsos és tömör felületű, "hibrid" fekvőgaléria alulról

A galéria alatt tisztán 160 cm maradt, amely felnőtt számára kényelmes ülő, tároló funkciót enged, korlátozottan (általában minimális fejlehajtással) közlekedést, gyerek használók számára kényelmes, szabad közlekedést biztosít.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott12.jpgA korlátmagasság megválasztásánál a rendelkezésre álló magasság és a biztonság egyaránt lényeges szempont volt.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott13.jpgA galériára egy kis dőlésszögű, de biztonságos létra vezet fel. 10 cm-es fokmélységekkel.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott22.jpgAz esztétikus megjelenést a szegélylécekkel és pipalécekkel történt takarások adják

hibrid-fekvogaleria-lakkozott19.jpg

hibrid-fekvogaleria-lakkozott20.jpgA galérián elhelyezésre került (10 cm-es vastagságú) matracok az ágyrácsokra lesüllyesztve még 5 cm-re emelkednek ki a galéria járófelületének síkja mellett.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott21.jpgA felületkezelés kiválasztásánál a természetesség, világos színhasználat és fiatalosság is szempont volt. A galéria felülete így (natúr színű) lakkozást kapott, mely természetesen engedi látszani a borovifenyő jellegzetes erezetét.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott14.jpgA teljes szobaszélességet kihasználó, faltól-falig érő fekvőgaléria

hibrid-fekvogaleria-lakkozott17.jpgBerendezve kellemes tér alakul ki felül is. Fenti tér magassága: kb. 98 cm.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott18.jpgA tömör felületű közlekedő rész nagyban megkönnyíti az ágyazást, és bármilyen további feladatokat a galérián. A galéria fenti belmagassága kb. 98 cm, amely funkciójának megfelelő, kényelmes teret biztosít. (Ezen a magasságon felnőtt is kényelmesen fel tud ülni a matracon.)

hibrid-fekvogaleria-lakkozott2.jpg

hibrid-fekvogaleria-lakkozott4.jpg

hibrid-fekvogaleria-lakkozott23.jpgA matracok alatt az ágyrács biztosítja azok szabad szellőzését

hibrid-fekvogaleria-lakkozott9.jpg

Szerző: Cyrrus  2018.01.29. 10:59 Szólj hozzá!

Címkék: fotó galéria videó hibrid matrac gyerekeknek ágyrács GalériaÉpítés alacsony belmagasság fekvőgaléria

A bejegyzés trackback címe:

https://galeriaepites.blog.hu/api/trackback/id/tr10013613013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása