A sokak által szeretett hófehér galériák és galériaágyak után most egy kicsit a fekete szín szerelmeseinek kedvében igyekeztünk járni, merthogy ebben az árnyalatban is igen trendi faszerkezetek készülnek. ;)

Fekete (ében) galériaágyak:

b160x200galeriaagy-170m-dupla-2-9-eben-3340.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

b80x180-155m-2-9-eben-locatelli-3261.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy, Locatelli borítással

b80x180-155m-2-9-eben-locatelli2-3261.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy, Locatelli borítással

b90x200-180m-dupla-2-9-eben-3341.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy (Bazsa 90*200, duplasoros leesés-gátlóval)

b90x200-180m-dupla-2-9-eben2-3341.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy (Bazsa 90*200, duplasoros leesés-gátlóval)

bazsa160x200-180m-3-2-fekete_fedo-3039.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

bazsa160x200-180m-3-2-fekete_fedo3-3039.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

bazsa160x200-180m-3-2-fekete_fedo2-3039.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

Fekete (ében) galériák:

galeria-eben-fekete-vekonylazurral2.jpgGaléria faragott korláttal

galeria-eben-fekete-vekonylazurral.jpgGaléria faragott korláttal

borovi-galeria-2-9-eben-fekete-vastaglazur-spot-boxban-2926.jpgGaléria boxba épített spotlámpákkal

tolgyfa-lepcso-galeriahoz-eben-lakk-3073.jpgTölgyfa lépcső

Szerző: Cyrrus  2017.09.19. 15:47 Szólj hozzá!

Címkék: fotó galéria fekete fedőfesték felületkezelés galériaágy GalériaÉpítés GalériaÁgyak vastaglazúr lazúrfesték

Ahogy általánosságban a lakberendezésben, úgy kiragadva a galériaépítés területén is megfigyelhetőek bizonyos irányvonalak, melyek az aktuális divattal, színvilággal, funkcionális igényekkel és minőségi követelményekkel hozhatók összegfüggésbe.

Míg egy generációval korábban a robusztus felépítmények, minél nagyobb anyagvastagságok, "testes" megjelenés és díszített elemek domináltak, úgy napjainkban elsősorban a légiesebb küllemre, világos - többnyire pasztell - színekre, minimalista kivitelre, "modernebb" anyagok használatára mutatkozik igény.

gynh-galeria-feher-fedof3-3268-vagott.jpgFehér, üvegkorlátos galéria
(Mégtöbb fotó erről a galériáról itt.)

Világos színvilág - környezettudatos anyagokkal
Az utóbbi 10 éveben rengeteget fejlődtek a felületkezelő anyagok. A korábbi, kifejezetten szúrós, bántó szagú, töményen oldószeres, gyakran mérgező összetevőket tartalmazó kezelőanyagokat mára szinte teljesen kiszorították a kifejezetten beltérbe javasolt, oldószer-mentes, vízbázisú, általában bababarát lakkok és lazúrfestékek. /Az elmúlt években cégünk is teljes mértékben átállt az oldószer-mentes felületkezelő anyagok használatára./
Az új összetevőkkel készülő festékekkel párhuzamban új színárnyalatok is megjelentek.

Az ezredforduló előtt épült galériák esetében tipikusan a sötét, és elsősorban "fa színek" voltak jellemzőek: sötétbarna, dió, bükk, tölgy árnyalatok. (A fehérre mázolt galériák általában a nyílászárókhoz használt, vastagon fedő olajfestékkel kerültek lekezelésre.)
A kétezres évek elején egyre gyakoribbá vált a narancsos vagy vöröses árnyalatú, "mediterrán színek" használata: cseresznye, teak, mahagóni, paliszander, gesztenye. Ezzel egyidőben megjelentek a természetes fa árnyalatoktól általában elütő, de gyerekek számára annál kedvesebb színárnyalatok is: világoskék, zöld, rózsaszín, narancssárga. Szintén igen közkedvelt lett a színtelen, natúr árnyalat. /Egy időben messzemenően a natúr lakkozás vezette a megrendelt galériák kezelési statisztikáját./
Az utóbbi másfél évben szinte elsöprő sikere lett a fehér fedőfestéknek. /Változó arányban, de jelenleg a megrendelt galériák több, mint 50%-a (!) készül fehér színben./
(Mégtöbb színesre kezelt galéria itt.)

Helykihasználás - praktikus tárolók minden kis zeg-zugban
borovi-feherfedo-gipszk-5spot-huzott-fiokos-3205.jpgAz ingatlanpiac megtorpanásának hatására nagyon sokan - költözés helyett - meglévő lakásukat igyekeztek kibővíteni, vagy az adott alapterületet praktikusabban kihasználni. Ez érződött a galériaépítési igényekben is, rengeteg helytakarékos, illetve helykihasználó megoldás született: bútorokkal beépített kieső területek, polcos korlátok, tárolóelemekkel kombinált feljárók: fiókos lépcső, polcos vagy szekrényes lépcsőbeépítés, illetve a galériák alatti terület gardróbként, tárolóterületként történő beépítése, akár már kisebb belmagasságok esetében is.
(Feljáró alatti beépítések itt.)

Szintén a kis belmagasságok mellett szükségessé vált galériaépítés ihlette a különféle elrendezéssel, általában több funkcióra készülő szinteltolásos galériákat. Ezek mára szintén nagy népszerűségnek örvendenek, a legkülönbözőbb kiviteli (és szerkezeti) megoldásokkal.

feher-galeria-beepitett-szekreny.jpgSzinteltolásos galéria, fiókos-szekrényes beépítéssel
(További fotók erről a galériáról itt; mégtöbb szinteltolásos galéria itt.)

Modern korlátok - légies stíluselemek
A korábban kedvelt, díszítettebb korlátelemeket - mint faragott, koloniál, vagy különböző profilú mintákkal bemart korlátoszlopok - egyre inkább az egyszerűbb, légiesebb, minimalistább korlátmegoldások váltják. Ha a galéria funkciója nem indokolja a takarást, jellemzőek az átlátható korlátmegoldások, mint üvegkorlát, vagy a sodronnyal, kötéllel átfűzött korlátoszlopok.

Sodronykorlátos galéria iskola könyvtárában

Üvegkorlátos fekvőgaléria

Az üveg a korláton kívül más elemekben (például a járófelület részeként) is megjelenik.
A galériák gyakran kapnak gipszkarton "álcát" - ezzel akár teljesen beépített, a fallal azonos hatást elérve. Az alulról történő gipszkartonozás mellett egyre népszerűbb a galéria akár teljes frontoldali gipszkartonozása, vagy akár a gipszkarton burkolatú korlát, lépcső, egyéb bútorelem is.
(Mégtöbb gipszkarton borítás itt.)

Beépített világítás
Az utóbbi években a galériák jelentős arányban kapnak valamilyen beépített világítást. Ez általában süllyesztett spotlámpákkal kerül kivitelezésre, melyekből most már tetszőlegesen választhatunk a halogén izzós kivitel mellett akár LED-es megoldást is. A beépített spotlámpa szintén kerülhet gipszkarton borításba is.
A beépített világítással kiküszöbölhető a galéria által esetlegesen leárnyékolt szobarész elsötétedése, de akár teljesen beépített gardrób-rész megvilágításaként, vagy hangulatvilágításként is hasznos kiegészítő lehet.

Szerző: Cyrrus  2016.06.25. 16:48 Szólj hozzá!

Címkék: fotó stílus galéria fehér divat modern üveg trend lakberendezés világítás felületkezelés 2016 helykihasználás beépített szekrény stílusirányzat LED GalériaÉpítés üvegpadló beépített spotlámpa üvegkorlát

Nem lehet nem észrevenni: az utóbbi időben valahogy divattá vált megrendelőink körében a fehér szín. :)
Következzék így egy kis összeállítás, kifejezetten a fehér szerelmeseinek! ;)

Fehér galériák

luc-galeria-mart_korlat-2-8-feher-spot-boxban2-3010.jpg

luc-galeria-2-8-feher-spot-boxban-3010.jpg

borovi-fekvogaleria-feher_fedof-perem-3151.jpg

borovi-feherfedo-gipszk-5spot-huzott-fiokos-3205.jpg

borovi-feherfedo-gipszk-5spot-huzott-fiokos4-3205.jpg

borovi-galeria-feher_fedofestek-mart_korlat-3117.jpg

borovi-galeria-feher_fedofestek-mart_korlat3-3117.jpg

borovi-galeria-feher_fedofestek4-3080.jpg

feher-beepitett-szekreny2.jpg

feher-spotlampa.jpg

Fehér galériaágyak

bazsa90x200-egyedi_korlat-feher_fedofestek-3223.jpg

bazsa90x200-egyedi_korlat-feher_fedofestek2-3223.jpg

galeriaagy-feher-fedofestekkel2.jpg

galeriaagy-feher-fedofestekkel3.jpg

bazsa90x200-dupla_k-feher_fedof2-wr86.jpg

Szerző: Cyrrus  2015.03.16. 18:08 Szólj hozzá!

Címkék: fotó fehér fedőfesték hófehér felületkezelés GalériaÉpítés GalériaÁgyak fiókos lépcső vékonylazúr vastaglazúr lazúrfesték

A tanév kezdetével a különféle tanulókuckókkal, íróasztalokkal kombinált galériákra, galériaágyakra rendszerint nagyobb érdeklődés mutatkozik. Sokaknál jelent problémát az optimális helykihasználás, különösen, ahol több gyerek osztozik a közös szobán. Mivel a gyerekek tanulási kedvét és az órákra való eredményes felkészülését nagyban befolyásolhatja a környezet ahol mindezt teszik, ezért nem árt körültekintőnek lenni a tervezgetésnél. Hiszen egyaránt fontos az ügyes helykihasználás - hogy minden szükséges eszköz, tankönyv elférjen és egyúttal kéznél is legyen -, valamint a kényelem és esztétikum egyaránt, ahol szívesen végezhetik a nebulók a házi feladatot (vagy legalábbis, ne ez legyen a leckeírás akadálya). ;)

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott-3035.jpg

Most egy (vagyis kettő) olyan fekvőgalériánkat mutatjuk be, ahol a fentieknek sikerült mindenben eleget tenni. A beépített bútor teljes egészében igazodik a szoba adottságaihoz és gazdái igényeihez egyaránt. A koncepciót Megrendelőnk álmodta meg, mi pedig megvalósítottuk. :)

Két fekhely - a szobaszélesség teljes kihasználásával
Bár a tervezésnél még galériaágy is felmerült, a szoba szélessége (431 cm) a polcbeépítésekkel együtt egy egybefüggő, galériaként megépített felületet tett lehetővé. Mivel két gyerek számára készült, igény volt az elszeparált fekhely, ezért fent egy, a galéria teljes szélességében elhelyezkedő polc osztja ketté a területet, illetve használja ki a matracméreteken túli hosszúságot. Hasonló okból külön-külön létrán lehet feljutni. A galéria kifejezetten fekvő célra készült, így a fekvőfelületeken (90*200) - a szokásos hajópadló borítás helyett - ágyrácsos a felület, a matracok optimálisabb szellőzése végett.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott3-3035.jpgA fekvőfelületek ágyrácsos borításúak

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott5-3035.jpgA galéria csak fekvésre szolgál, így a közlekedésre a kisebb helyigényű létra az ideális választás

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott6-3035.jpgA két fekvőfelületet fent polc választja el

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott4-3035.jpg...És a lenti területet is. (Irattároló polc, nagy magassággal és mélységgel)

Tanulósarok L alakú asztallal, lehajtható asztallappal
A galéria egyik fele alatt tanulósarok került kialakításra. A rendelkezésre álló helyet teljes mértékben (és még azon is túl...) kihasználja az L alakú íróasztal. Az asztal meghosszabbításaként egy, az erkélyajtó elé benyúló plusz felület nyitható fel. Az asztalban egy fiókos tárolórész is kialakításra került, fölé pedig mégegy polc került. Igény volt, hogy a lábazat minél kevésbé zavarja az asztalnál ülőket.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott9-3035.jpgAz L alakú íróasztal területén elhelyezkedő radiátor is beépítésre került. A ceruzákat egy perem védi meg a legurulástól.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott13-3035.jpg

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott7-3035.jpgAz erkélyajtóba benyúló plusz asztallap, lehajtott állapotában

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott8-3035.jpg...és felhajtva.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott11-3035.jpgFiókos tároló

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott10-3035.jpgAz íróasztal feletti polc

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott12-3035.jpg

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott2-3035.jpg

A galéria, asztal és polcok anyaga egyaránt borovifenyő, felületük lakkozott. A selyem fényűre kezelt, világos színű fenyő kellemes, fiatalos, tágas összhatást ad a bútor-összeállításnak.

Szerző: Cyrrus  2013.09.10. 20:06 Szólj hozzá!

Címkék: fotó asztal polc létra íróasztal gyerekbútor tanulósarok fiók ágyrács Budapest GalériaÉpítés borovifenyő alvó galéria felnyitható L alakú fekvőgaléria

Ma ünnepli cégünk - Cyrrus Bt - 10. születésnapját.

DSC_1891.jpg

Ez alkalomból szeretnénk megköszönni minden kedves Ügyfelünknek, Megrendelőnknek, Partnerünknek, hogy megtisztelt minket bizalmával. Külön örömünkre szolgál a sok kedves visszajelzés, köszönő levél, amiket eddig is kaptunk.
És természetesen nem feledkezhetünk meg honlapjaink (GalériaÉpítés és GalériaÁgyak) Látogatóiról, valamint közösségi oldalaink - elsősorban FaceBook oldalunk - Követőiről sem, akiktől nap mint nap rengeteg hozzászólással és lájkkal motiválnak bennünket! :)
/Extra köszönet Családtagjainknak, akik mindig önzetlenül segítettek minket munkánkban, nélkülük nem létezhetne kicsiny vállalkozásunk./

Reméljük a legjobbakat a jövőre nézve!! :)

Szerző: Cyrrus  2013.06.03. 09:49 Szólj hozzá!

Címkék: születésnap évforduló alapítás Cyrrus Bt FaceBook