Ezt a galériát még a tavalyi évben építettük, egy ausztriai lakásban. Az alapvető masszivitás és helykihasználás mellett itt az esztétikumnak is döntő szerepe volt, mely a megrendelő egyéni ötleteinek megvalósításával adott egyedi kinézetet a galériának.

Alkalmazkodva a helyi adottságokhoz, a galéria alaprajza szabálytalan. Homorúan íves frontját egy egyenes szakasz töri meg és osztja két részre.

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia6.jpg

A galériára faragott korlát került, melynek kapaszkodója szintén ívesen lett kialakítva, követve a galéria vonalát.

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia.jpg

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia7.jpg

Az ívek által közrezárt egyenes szakasz egy konyhai bárpult fölé esik. Itt a padlóba egy átlátszó, járó-üveglap került beépítésre.

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia10.jpg

Az üvegpadló teteje a hajópadlóval egy síkba esik, így ez nem jelenthet balesetveszélyt a közlekedés során. (Legfeljebb kissé ijesztő rálépni azok számára, akik nem szoktak hozzá a látványhoz. ;) )

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia5.jpg

A szokványos, egyszínű kiviteltől eltérően a galéria két színű felületkezelést kapott. A korlát fehér fedőfestékkel, míg a galéria szerkezete és járófelülete, valamint lépcsője színtelen vastaglazúr-festékkel lett lekezelve, így látható mindenhol a borovifenyő jellegzetes erezete.

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia3.jpg
becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia9.jpg

A galéria alulról lambéria borítást kapott, amibe így spotlámpák kerülhettek beépítésre.

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia4.jpg

Mivel a lakásban korábban már egy fél szint kialakításra került, így a galéria lépcsője ehhez csatlakozhatott, néhány lépcsőfokkal áthidalva a szintkülönbséget.

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia2.jpg

becsi-galeria-ives-uveglappal-feher-korlat-lamberia8.jpg

Szerző: Cyrrus  2013.02.23. 11:07 Szólj hozzá!

Címkék: fotó lambéria Bécs Ausztria GalériaÉpítés üvegpadló járó üveglap íves galéria faragott korlát beépített spotlámpa többszínű festés galéria konyhában borovifenyő

A bejegyzés trackback címe:

https://galeriaepites.blog.hu/api/trackback/id/tr885099763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása