Blogunk a továbbiakban nonprofit jelleggel, ötletadó, ismeretterjesztő magazinként működik tovább.

hibrid-fekvogaleria-lakkozott15.jpgSzámos érdeklődőnk kérdésére ez úton is szeretnénk jelezni, hogy faipari kivitelezést, így galériaépítést és galériaágyak gyártását a továbbiakban nem áll módunkban vállalni!

tolgyfa-lepcso-galeriahoz-eben-lakk-3073.jpgBár a blog eredetileg részben a Cyrrus Bt. munkáinak bemutatására, kiviteli lehetőségeinek szemléltetésére jött létre, a cég befejezte tevékenységét, így a megrendelésre, gyártásra, kivitelezésre, szállításra, átvételre, vásárlásra a továbbiakban nincsen lehetőség. Tervezésben, anyagbeszerzésben, beszerzési, kivitelezői partnerek vagy szolgáltatók keresésében, ajánlásában sajnos szintén nem tudunk segíteni, közreműködni.

borovi-fekvogaleria-feher_fedof-perem-3151.jpgA sok érdeklődésre való tekintettel a blog továbbra is elérhető marad, de a továbbiakban funkciója átalakul: elsősorban ismeretterjesztő és szemléltető magazinként működik tovább. Az oldalon fellelhető tartalmak ötletadóként vagy információ átadására szolgálnak, nem üzleti tevékenységgel társulva! Másfelől célunk az egykor működő tevékenység komolyabb eredményeinek, nagyobb vagy látványosabb munkáinak bemutatása, a (kb. 16 év alatt szerzett) tapasztalatok megosztása az Érdeklődők számára.

Reméljük, hogy a blogon szereplő tartalmak ilyen formában is megnyerik tetszésüket! Köszönjük látogatásukat, érdeklődésüket!

Szerző: Cyrrus  2018.11.24. 11:27 Szólj hozzá!

Címkék: galéria átalakulás galériaágy Cyrrus Bt

A sokak által szeretett hófehér galériák és galériaágyak után most egy kicsit a fekete szín szerelmeseinek kedvében igyekeztünk járni, merthogy ebben az árnyalatban is igen trendi faszerkezetek készülnek. ;)

Fekete (ében) galériaágyak:

b160x200galeriaagy-170m-dupla-2-9-eben-3340.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

b80x180-155m-2-9-eben-locatelli-3261.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy, Locatelli borítással

b80x180-155m-2-9-eben-locatelli2-3261.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy, Locatelli borítással

b90x200-180m-dupla-2-9-eben-3341.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy (Bazsa 90*200, duplasoros leesés-gátlóval)

b90x200-180m-dupla-2-9-eben2-3341.jpgFelnőtt, egyszemélyes galériaágy (Bazsa 90*200, duplasoros leesés-gátlóval)

bazsa160x200-180m-3-2-fekete_fedo-3039.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

bazsa160x200-180m-3-2-fekete_fedo3-3039.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

bazsa160x200-180m-3-2-fekete_fedo2-3039.jpgFelnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200)

Fekete (ében) galériák:

galeria-eben-fekete-vekonylazurral2.jpgGaléria faragott korláttal

galeria-eben-fekete-vekonylazurral.jpgGaléria faragott korláttal

borovi-galeria-2-9-eben-fekete-vastaglazur-spot-boxban-2926.jpgGaléria boxba épített spotlámpákkal

tolgyfa-lepcso-galeriahoz-eben-lakk-3073.jpgTölgyfa lépcső

Szerző: Cyrrus  2017.09.19. 15:47 Szólj hozzá!

Címkék: fotó galéria fekete fedőfesték felületkezelés galériaágy GalériaÉpítés GalériaÁgyak vastaglazúr lazúrfesték

Ahogy általánosságban a lakberendezésben, úgy kiragadva a galériaépítés területén is megfigyelhetőek bizonyos irányvonalak, melyek az aktuális divattal, színvilággal, funkcionális igényekkel és minőségi követelményekkel hozhatók összegfüggésbe.

Míg egy generációval korábban a robusztus felépítmények, minél nagyobb anyagvastagságok, "testes" megjelenés és díszített elemek domináltak, úgy napjainkban elsősorban a légiesebb küllemre, világos - többnyire pasztell - színekre, minimalista kivitelre, "modernebb" anyagok használatára mutatkozik igény.

gynh-galeria-feher-fedof3-3268-vagott.jpgFehér, üvegkorlátos galéria
(Mégtöbb fotó erről a galériáról itt.)

Világos színvilág - környezettudatos anyagokkal
Az utóbbi 10 éveben rengeteget fejlődtek a felületkezelő anyagok. A korábbi, kifejezetten szúrós, bántó szagú, töményen oldószeres, gyakran mérgező összetevőket tartalmazó kezelőanyagokat mára szinte teljesen kiszorították a kifejezetten beltérbe javasolt, oldószer-mentes, vízbázisú, általában bababarát lakkok és lazúrfestékek. /Az elmúlt években cégünk is teljes mértékben átállt az oldószer-mentes felületkezelő anyagok használatára./
Az új összetevőkkel készülő festékekkel párhuzamban új színárnyalatok is megjelentek.

Az ezredforduló előtt épült galériák esetében tipikusan a sötét, és elsősorban "fa színek" voltak jellemzőek: sötétbarna, dió, bükk, tölgy árnyalatok. (A fehérre mázolt galériák általában a nyílászárókhoz használt, vastagon fedő olajfestékkel kerültek lekezelésre.)
A kétezres évek elején egyre gyakoribbá vált a narancsos vagy vöröses árnyalatú, "mediterrán színek" használata: cseresznye, teak, mahagóni, paliszander, gesztenye. Ezzel egyidőben megjelentek a természetes fa árnyalatoktól általában elütő, de gyerekek számára annál kedvesebb színárnyalatok is: világoskék, zöld, rózsaszín, narancssárga. Szintén igen közkedvelt lett a színtelen, natúr árnyalat. /Egy időben messzemenően a natúr lakkozás vezette a megrendelt galériák kezelési statisztikáját./
Az utóbbi másfél évben szinte elsöprő sikere lett a fehér fedőfestéknek. /Változó arányban, de jelenleg a megrendelt galériák több, mint 50%-a (!) készül fehér színben./
(Mégtöbb színesre kezelt galéria itt.)

Helykihasználás - praktikus tárolók minden kis zeg-zugban
borovi-feherfedo-gipszk-5spot-huzott-fiokos-3205.jpgAz ingatlanpiac megtorpanásának hatására nagyon sokan - költözés helyett - meglévő lakásukat igyekeztek kibővíteni, vagy az adott alapterületet praktikusabban kihasználni. Ez érződött a galériaépítési igényekben is, rengeteg helytakarékos, illetve helykihasználó megoldás született: bútorokkal beépített kieső területek, polcos korlátok, tárolóelemekkel kombinált feljárók: fiókos lépcső, polcos vagy szekrényes lépcsőbeépítés, illetve a galériák alatti terület gardróbként, tárolóterületként történő beépítése, akár már kisebb belmagasságok esetében is.
(Feljáró alatti beépítések itt.)

Szintén a kis belmagasságok mellett szükségessé vált galériaépítés ihlette a különféle elrendezéssel, általában több funkcióra készülő szinteltolásos galériákat. Ezek mára szintén nagy népszerűségnek örvendenek, a legkülönbözőbb kiviteli (és szerkezeti) megoldásokkal.

feher-galeria-beepitett-szekreny.jpgSzinteltolásos galéria, fiókos-szekrényes beépítéssel
(További fotók erről a galériáról itt; mégtöbb szinteltolásos galéria itt.)

Modern korlátok - légies stíluselemek
A korábban kedvelt, díszítettebb korlátelemeket - mint faragott, koloniál, vagy különböző profilú mintákkal bemart korlátoszlopok - egyre inkább az egyszerűbb, légiesebb, minimalistább korlátmegoldások váltják. Ha a galéria funkciója nem indokolja a takarást, jellemzőek az átlátható korlátmegoldások, mint üvegkorlát, vagy a sodronnyal, kötéllel átfűzött korlátoszlopok.

Sodronykorlátos galéria iskola könyvtárában

Üvegkorlátos fekvőgaléria

Az üveg a korláton kívül más elemekben (például a járófelület részeként) is megjelenik.
A galériák gyakran kapnak gipszkarton "álcát" - ezzel akár teljesen beépített, a fallal azonos hatást elérve. Az alulról történő gipszkartonozás mellett egyre népszerűbb a galéria akár teljes frontoldali gipszkartonozása, vagy akár a gipszkarton burkolatú korlát, lépcső, egyéb bútorelem is.
(Mégtöbb gipszkarton borítás itt.)

Beépített világítás
Az utóbbi években a galériák jelentős arányban kapnak valamilyen beépített világítást. Ez általában süllyesztett spotlámpákkal kerül kivitelezésre, melyekből most már tetszőlegesen választhatunk a halogén izzós kivitel mellett akár LED-es megoldást is. A beépített spotlámpa szintén kerülhet gipszkarton borításba is.
A beépített világítással kiküszöbölhető a galéria által esetlegesen leárnyékolt szobarész elsötétedése, de akár teljesen beépített gardrób-rész megvilágításaként, vagy hangulatvilágításként is hasznos kiegészítő lehet.

Szerző: Cyrrus  2016.06.25. 16:48 Szólj hozzá!

Címkék: fotó stílus galéria fehér divat modern üveg trend lakberendezés világítás felületkezelés 2016 helykihasználás beépített szekrény stílusirányzat LED GalériaÉpítés üvegpadló beépített spotlámpa üvegkorlát

Nem lehet nem észrevenni: az utóbbi időben valahogy divattá vált megrendelőink körében a fehér szín. :)
Következzék így egy kis összeállítás, kifejezetten a fehér szerelmeseinek! ;)

Fehér galériák

luc-galeria-mart_korlat-2-8-feher-spot-boxban2-3010.jpg

luc-galeria-2-8-feher-spot-boxban-3010.jpg

borovi-fekvogaleria-feher_fedof-perem-3151.jpg

borovi-feherfedo-gipszk-5spot-huzott-fiokos-3205.jpg

borovi-feherfedo-gipszk-5spot-huzott-fiokos4-3205.jpg

borovi-galeria-feher_fedofestek-mart_korlat-3117.jpg

borovi-galeria-feher_fedofestek-mart_korlat3-3117.jpg

borovi-galeria-feher_fedofestek4-3080.jpg

feher-beepitett-szekreny2.jpg

feher-spotlampa.jpg

Fehér galériaágyak

bazsa90x200-egyedi_korlat-feher_fedofestek-3223.jpg

bazsa90x200-egyedi_korlat-feher_fedofestek2-3223.jpg

galeriaagy-feher-fedofestekkel2.jpg

galeriaagy-feher-fedofestekkel3.jpg

bazsa90x200-dupla_k-feher_fedof2-wr86.jpg

Szerző: Cyrrus  2015.03.16. 18:08 Szólj hozzá!

Címkék: fotó fehér fedőfesték hófehér felületkezelés GalériaÉpítés GalériaÁgyak fiókos lépcső vékonylazúr vastaglazúr lazúrfesték

A tanév kezdetével a különféle tanulókuckókkal, íróasztalokkal kombinált galériákra, galériaágyakra rendszerint nagyobb érdeklődés mutatkozik. Sokaknál jelent problémát az optimális helykihasználás, különösen, ahol több gyerek osztozik a közös szobán. Mivel a gyerekek tanulási kedvét és az órákra való eredményes felkészülését nagyban befolyásolhatja a környezet ahol mindezt teszik, ezért nem árt körültekintőnek lenni a tervezgetésnél. Hiszen egyaránt fontos az ügyes helykihasználás - hogy minden szükséges eszköz, tankönyv elférjen és egyúttal kéznél is legyen -, valamint a kényelem és esztétikum egyaránt, ahol szívesen végezhetik a nebulók a házi feladatot (vagy legalábbis, ne ez legyen a leckeírás akadálya). ;)

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott-3035.jpg

Most egy (vagyis kettő) olyan fekvőgalériánkat mutatjuk be, ahol a fentieknek sikerült mindenben eleget tenni. A beépített bútor teljes egészében igazodik a szoba adottságaihoz és gazdái igényeihez egyaránt. A koncepciót Megrendelőnk álmodta meg, mi pedig megvalósítottuk. :)

Két fekhely - a szobaszélesség teljes kihasználásával
Bár a tervezésnél még galériaágy is felmerült, a szoba szélessége (431 cm) a polcbeépítésekkel együtt egy egybefüggő, galériaként megépített felületet tett lehetővé. Mivel két gyerek számára készült, igény volt az elszeparált fekhely, ezért fent egy, a galéria teljes szélességében elhelyezkedő polc osztja ketté a területet, illetve használja ki a matracméreteken túli hosszúságot. Hasonló okból külön-külön létrán lehet feljutni. A galéria kifejezetten fekvő célra készült, így a fekvőfelületeken (90*200) - a szokásos hajópadló borítás helyett - ágyrácsos a felület, a matracok optimálisabb szellőzése végett.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott3-3035.jpgA fekvőfelületek ágyrácsos borításúak

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott5-3035.jpgA galéria csak fekvésre szolgál, így a közlekedésre a kisebb helyigényű létra az ideális választás

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott6-3035.jpgA két fekvőfelületet fent polc választja el

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott4-3035.jpg...És a lenti területet is. (Irattároló polc, nagy magassággal és mélységgel)

Tanulósarok L alakú asztallal, lehajtható asztallappal
A galéria egyik fele alatt tanulósarok került kialakításra. A rendelkezésre álló helyet teljes mértékben (és még azon is túl...) kihasználja az L alakú íróasztal. Az asztal meghosszabbításaként egy, az erkélyajtó elé benyúló plusz felület nyitható fel. Az asztalban egy fiókos tárolórész is kialakításra került, fölé pedig mégegy polc került. Igény volt, hogy a lábazat minél kevésbé zavarja az asztalnál ülőket.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott9-3035.jpgAz L alakú íróasztal területén elhelyezkedő radiátor is beépítésre került. A ceruzákat egy perem védi meg a legurulástól.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott13-3035.jpg

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott7-3035.jpgAz erkélyajtóba benyúló plusz asztallap, lehajtott állapotában

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott8-3035.jpg...és felhajtva.

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott11-3035.jpgFiókos tároló

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott10-3035.jpgAz íróasztal feletti polc

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott12-3035.jpg

fekvogaleria-l-iroasztal-polcok-lakkozott2-3035.jpg

A galéria, asztal és polcok anyaga egyaránt borovifenyő, felületük lakkozott. A selyem fényűre kezelt, világos színű fenyő kellemes, fiatalos, tágas összhatást ad a bútor-összeállításnak.

Szerző: Cyrrus  2013.09.10. 20:06 Szólj hozzá!

Címkék: fotó asztal polc létra íróasztal gyerekbútor tanulósarok fiók ágyrács Budapest GalériaÉpítés borovifenyő alvó galéria felnyitható L alakú fekvőgaléria

süti beállítások módosítása